Skönhetsfläckar

Skönhetsfläckar kan se ut på många olika sätt: stora, små, upphöjda eller släta.

birthmarks-header

Borttagning av skönhetsfläckar

Borttagning av skönhetsfläckar (även kallat födelsemärken) på Laserkliniken sker med så kallad koldioxidlaser. Metoden innebär att fläcken efter lokalbedövning utsätts för ett mycket starkt laserljus, som får den att förångas och försvinna helt. Kvar blir ett litet sår som läker efter ungefär en vecka. Detta kan dock variera något från person till person, beroende på hudens individuella egenskaper.

Vid borttagning av fläckar i ansiktet, exempelvis på ögonlock och näsa, bildas inget egentligt ärr. På övriga delar av kroppen efterlämnas ett jämt, mycket diskret märke där fläcken tidigare fanns. Behandlingen tar sällan mer än tio minuter och är inte smärtsam och behandling sker redan vid första besöket.

De allra flesta födelsemärken är naturliga och ofarliga, trots detta känner många en oro för sina födelsemärken. Eftersom dessa kan ge upphov till hudcancer. Det är därför viktigt att vara uppmärksam på sin hud och vara vaksam ifall några förändringar skulle ske. Alla fläckar som behandlas med laser hos oss kontrolleras noga innan ingreppet. Vid minsta misstanke om en elakartad hudförändring avlägsnas den aktuella fläcken kirurgiskt, med skalpell, och skickas till laboratorium för canceranalys. 

Vad är skönhetsfläckar?  

Skönhetsfläckar eller även känt som födelsemärken, eller leverfläckar, är namnet på en bit av huden som har en annan färg och form än den omgivande huden. Födelsemärken uppstår då ämnet melanin som finns i kroppen har en högre koncentration på ett visst ställe på kroppen. 
Melaninansamlingen beror till stor del av genetisk bakgrund men påverkas även när huden utsätts för solljus.  

Ofta kan födelsemärken vara medfödda men det även vanligt att de framkommer under de tidiga åren av ett barns liv. Framåt så kan det även dyka upp fler födelsemärken upp till trettioårsåldern. Samt är det också vanligt att det under en graviditet få fler födelsemärken. Antal skönhetsfläckar kan skilja sig väldigt mycket från person till person. Vissa har väldigt många och andra har få. Dessa kan även ha olika storlek, form och färg. 

 

skönhetsfläckar före

Fläck före behandling

skönhetsfläckar före

Hudfläckar

skönhetsfläckar före

Hudfläckar

skönhetsfläckar före

Hudfläckar

skönhetsfläckar efter

Fläck efter behandling

skönhetsfläckar efter

Hudfläckar

skönhetsfläckar efter

Hudfläckar

skönhetsfläckar efter

Hudfläckar

skönhetsfläck vid läppen

Spot on lip

skönhetsfläck vid läppen

Hudflikar

skönhetsfläck vid läppen

Hudfläckar