Ta bort födelsemärken

Bra att veta

ta bort födelsemärken

Ta bort födelsemärken på kroppen

När du besöker en erfaren läkare går det utmärkt att ta bort födelsemärken på hela kroppen. För bästa läkningsresultat tar vi på Laserkliniken Laserkirurgi.nu dock inte bort mer än max fem födelsemärken åt gången.

Födelsemärken kan se ut på många olika sätt; stora eller små, upphöjda eller släta. Olika typer av skönhetsfläckar kan tas bort med samma teknik; skintags, hudflikar, hängvårtor med mera. 

Behandlingen som sådan tar inte mer än 10 minuter och utförs med så kallad koldioxidlaser. Det är ett snabbt och enkelt sätt att bli av med ett födelsemärke som stör dig på något sätt. Det ska också nämnas att behandling sker redan vid första besöket

Efter behandlingen blir ett litet sår kvar på platsen, det läker efter en-två veckor. Detta kan dock variera något från person till person, beroende på hudens individuella egenskaper. Du kan jämföra med hur andra ytliga sår brukar läka på just din kropp.

Ta bort födelsemärken i ansiktet

Ja! Det går jättebra att ta bort födelsemärken i ansiktet med koldioxidlaser. Behandlingen går till som när vi tar bort födelsemärken på kroppen och ansiktet har mycket god läkningsförmåga, så det är sällan det blir några synliga ärr.

När man vill ta bort födelsemärken i ansiktet är det bra att tänka på att smink och ansiktskrämer kan innehålla ämnen som kan reta huden. De kan även innehålla bakterier som inte är bra att få in i ett öppet sår. Efter en sårskorpa har bildats kan du smörja in området, men undvik att smörja och sminka där du har ett öppet sår.

Ta bort födelsemärken med koldioxidlaser

 Laserkliniken Laserkirurgi.nu arbetar vi med koldioxidlaser för alla godartade hudförändringar. Doktorn du kommer träffa är Medicine Doktor Göran Felländer. Han har drivit verksamheten i fyra decennier, har lång yrkeserfarenhet och bland annat randutbildning inom plastikkirurgi.

Varje hudförändring som skall tas bort bedövas försiktigt med en spruta med lokalbedövning. Bedövningen kan kännas lite grann men verkar direkt. Behandlingen därefter känns inte och bedövningen sitter i ca 2-3 timmar. 

Laserstrålen som doktorn arbetar med riktas mot den hudförändring som ska tas bort. Det leder till att fläcken förångas av den värme som utvecklas. På grund av den höga värmeutvecklingen påverkas huden under och runt fläcken tillfälligt, vilket syns som en ljus ring (kallat halo) runt platsen där födelsemärket suttit.

Lasertekniken används inte om det föreligger misstanke om elakartad hudförändring, då tar doktorn istället bort födelsemärket kirurgiskt och skickar det på analys. Du kan känna dig trygg i att doktorn kan hjälpa dig oavsett vilken borttagningsmetod som behöver användas. På Laserkliniken kan vi hjälpa dig att ta bort märken både av medicinska och kosmetiska orsaker.

Läs gärna våra Frågor och svar-sida för mer information.